Body Shape (Online)

Fotos: ahs-Bildarchiv/ Bräutigam

Dieser Kurs wird im Rahmen des digitalen Sportangebots "ahs@home" mit dem digitalen Tool "Cisco Webex" durchgeführt.

Der Kurs ist für jedes Fitnesslevel geeignet und kommt ganz ohne Sportequipment aus. Die Übungen sind so ausgewählt, dass sie auch in kleinen Räumen durchführbar sind und erfordern keine Vorkenntnisse.

Damit die Online-Sportkurse reibungslos durchgeführt werden können, bitten wir euch unsere digitalen Spielregeln einzuhalten.

Alle Fragen rund um das digitale Sportangebot beantworten wir in unseren FAQ.

In angenehmer, stressfreier Atmosphäre findet nach einer Aufwärmphase ein an die Teilnehmenden angepasstes Ganzkörpertraining statt, an das sich zum Stundenende hin ein Dehn- oder Entspannungsprogramm anschließt.

Der Schwerpunkt liegt auf der Kräftigung und Mobilisation der Rumpfmuskulatur, der Förderung von Koordination und der Körperwahrnehmung, sodass auf einen Ausgleich muskulärer Dysbalancen und eine stabile Körperhaltung hingearbeitet wird.

Variationen der Übungsformen und der Intensität der einzelnen Übungen sind sowohl für Einsteiger/innen als auch für trainierte Sportlerinnen und Sportler geeignet.

This course will be carried out within the framework of the online sports programme "ahs@home" using the online conference tool "Cisco Webex":

The course is suitable for all levels of fitness and can be used without any sports equipment. The corresponding exercises have been selected so that they can be carried out in small rooms and do not require any previous knowledge or skills.

In order that the sports courses are carried out hitchlessly, please abide by the following rules for online courses.

All questions about the online offer will be answered in our FAQs.

A full-body training adapted to fit the needs of the participants will take place in a pleasant and stress-free atmosphere, beginning with a thorough warming phase. At the end, stretching and relaxation exercises will top off the session.

The main emphasis will be laid on the strengthening and mobilisation of the core muscles, the promotion of body coordination and our body perception. This way we can compensate for muscular imbalance and build a stable posture.

The variety of exercises, the different intensities of individual exercises as well as the deployment of gym equipment make it suitable for beginners and well-trained athletes alike.

405401Di18:00-18:45Webex03.11.-15.12.Luisa Pipgras
7/ 10,50/ 7/ 10,50 €